Sledeći OS X još će više ličiti na iOS 7

Naredna verzija operativnog sistema za Mac računara, OS X u verziji 10.10 bi mogao biti središnja tema ovogodišnjeg WWDC-a. Štaviše, informacije kojima raspolaže stranica 9to5Mac govore kako bi 10.10 trebao biti 'nametljiviji' od sledeće verzije mobilnog operativnog sistema iOS

Tehnopolis

Izvor: Tportal

Nedelja, 04.05.2014.

08:40

Default images

Saznaje se kako će OS X 10.10 donijeti nastavak redizajna koji je započet s prethodnom (i trenutnom) verzijom, a sliku i priliku će tražiti upravo u iOS platformi oko koje su u verziji 7 zbog (pre)brzog razvoja i 'dizajnerskih grešaka' kontroverze bile dosta naglašene.

S tim da je mobilni ekosistem u nikad boljem stanju, Apple navodno želi da pažnju developera usmeri u velikoj meri upravo na desktop računare i OS X.

Multitasking, Mission Control i Finder, osnovne karakteristike tog operativnog sistema trebalo bi da ostanu netaknute iako se 'uzor' traži na iOS-u.

Kodno ime sledeće generacije OS X je 'Syrah', a pretpostavlja se kako će službeni naziv biti 'Yosemite'.

Kad je reč o mobilnoj platformi, neke od ključnih stvari koje je Apple planirao za iOS 8 će možda biti prebačene na verziju 8.1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: