Otkriveno ko je platio 60 miliona dolara Redditu za treniranje svog AI-ja

Prema navodima izvora, tehnološki gigant će obučavati svoje AI modele na objavama sa Reddita.

Tehnopolis

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2024.

15:00

Otkriveno ko je platio 60 miliona dolara Redditu za treniranje svog AI-ja
Foto: tomeqs / Shutterstock.com

Američki tehnološki gigant Google će obučavati svoje modele veštačke inteligencije (AI) na sadržajima kompanije Reddit, koja je vlasnik istoimene popularne platforme, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovane izvore.

Reddit će od Google-a, prema izvorima, dobijati oko 60 miliona dolara za ovu uslugu, što predstavlja značajan izvor prihoda u uslovima sve žešće konkurencije na tržištu onlajn oglašavanja.

Obe kompanije su odbile da prokomentarišu ove informacije.

Redit su 2005. godine osnovali programer Stiv Hafman i preduzetnik Aleksis Ohanian, a ova platforma je poznata po svojim brojnim diskusionim forumima od kojih neki imaju desetine miliona članova.

Prema rezultatima poslednje runde finansiranja na kraju 2021. godine, vrednost kompanije Redit je procenjena na 10 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: