Nova verzija iOS-a donosi bolju bezbednost i druga poboljšanja

Apple 2022. godinu završava objavom većeg softverskog ažuriranja za svoje uređaje.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: NDQ / Shutterstock.com
Foto: NDQ / Shutterstock.com

Kada su u pitanju kompanijini iPhone uređaji, oni dobijaju iOS 16.2 softversku nadogradnju, koja je posebno usmerena ka onima koji su zabrinuti za bezbednost.

Nova verzija dodaje Advanced Data Protection opciju, koja omogućava end-to-end enkripciju za više korisnikovih iCloud podataka, uključujući i bekapovanje uređaja, Messages sadržaj, beleške i fotografije.

Limitirano je AirDrop deljenje, pa je tako sada dostupno smao 10 minuta za deljenje fajlova sa svima, nakon čega je to moguće samo sa kontaktima.

Ovo ažuriranje je značajno i za vlasnike iPhone 14 Pro i Pro Max uređaja, koji sada mogu da sakriju svoju pozadinu i obaveštenja kada je uključen always-on display.

Ostala poboljšanja se odnose na nove aplikacije i očekivane revizije. Tu je sada dugo očekivana Freeform aplikacija, koja nudi vizuelnu kolaboraciju za sastanke.

Apple Music karaoke mod je takođe dostupan, dok Weather aplikacija sada ima sekciju za vesti. Ukoliko koristite iPhone za kontrolu pametnih kućnih uređaja, Home aplikacija je sada brža i pouzdanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.