NFT prvog tvita sada ne vredi ništa, a kupljen je za skoro tri miliona dolara

NFT tvita Džeka Dorsija je strmoglavo izgubio na svojoj vrednosti, a najniža ponuda za njega trenutno je ispod dva dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 01.11.2022.

13:45

NFT prvog tvita sada ne vredi ništa, a kupljen je za skoro tri miliona dolara
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Fijasku sa kupoprodajom NFT-a prvog tvita Džeka Dorsija ne nazire se kraj. Sina Estavi je svojevremeno kupio NFT za 1630 etera (ether), čija je vrednost u tom trenutku iznosila 2,91 milion dolara.

To se desilo u martu 2021. godine, a od tada, tržište kriptovaluta je zabeležilo brojna variranja, a i NFT je prošao korz turbulencije i pad vrednosti. Tako je i NFT, koji je Dorsi prodao Sinaviju izgubio svoju vrednost. Estavi je u aprilu ove godine odlučio da proda NFT za 50 miliona dolara. Međutim, najveća ponuda je iznosila svega 2 ETH, odnosno oko 6250 dolara u tom trenutku.

Isti NFT, koji je Dorsiju doneo zaradu od 2,91 milion dolara u međuvremenu je dodatno izgubio na vrednosti, pa najbolja ponuda za njega trenutno iznosi 0,15 ETH (oko 243 dolara). Najniža ponuda iznosi 0,0001 ETH i vredna je oko 1,62 dolara.

Ostaje da se vidi da li će Estavi ostati pri svom ranijem stavu. On je ranije ove godine za BBC istakao da možda nikada neće prodati svoj NFT, mada ga je tokom kupovine prošle godine uporedio sa slikom Mona Lize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: