Nema više privatnih Google profila

31. jula, kada Google + mreža zvanično krene sa radom više neće biti privatnih profila, kažu iz Googlea, a oni koji ostanu takvi biće obrisani.

Podeli

Do sada korisnici Google servisa mogli izabrati žele li da njihov Google profil bude javan ili ne. Od 31.jula ta mogućnost biće ukinuta, a svi privatni profili, koje korisnici ne žele da promene u javne, biće izbrisani.

Iz Google kažu da veruju da korišćenje Google Profila pomaže ljudima kako bi ljudi mogli da vas pronađu i povežu se sa vama, kao i da je to najbolji način korišćenja ove usluge.

"Privatni profili to onemogućavaju, pa smo rešili da ubuduće zahtevamo da svi profili budu javni", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Javni profil podrazumevaće svima vidljivo ime i pol, dok ostale informacije mogu biti javne ili ne u zavisnoti od toga kako korisnik odluči.

"Ako je trenutno vaš profil privatan, a vi ne želite da postane javan, možete ga izbrisati. Ili jednostavno nemojte ništa raditi. Svi privatni profili biće izbrisani posle 31. jula 2011. godine", kažu iz Googlea.

Google profil je neophodan za korišćenje nekih usluga, kao što je Google Buzz, ali ukoliko koristite, na primer, samo Gmail, ne morate brinuti da ćete izgubiti svoj nalog, on ostaje aktivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.