Naučite decu da programiraju pomoću ovog besplatnog kursa

"Programarko", udruženje za edukaciju dece i mladih iz oblasti programiranja, poklanja deci besplatan pristup kursu iz osnova programiranja u Scratch-u tokom celog perioda trajanja predstojećeg raspusta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Kako bi roditeljima olakšali predstojeći zimski raspust, a decu zabavili, odlučili smo da svakom detetu omogućimo edukaciju kroz zabavan sadržaj.

Svi koji se registruju do početka raspusta na sajtu www.programarko.com će dobiti besplatan pristup kursu "Scratch 1 - Zero" do 23. januara 2022.

Scratch 1 je namenjen za decu, osnovce, koji se nikad nisu susreli sa programiranjem ili bi želeli da obnove postojeće znanje iz osnova programiranja u Scratch-u. Jedino potrebno predznanje za ovaj kurs je da dete zna da čita. Na kursu učimo šta je programiranje, upoznaćemo se sa Scratch platformom, pravićemo animacije, crtati Scratch likove, ubacivati muziku u programe i dok to sve radimo naučićemo neke od osnovnih koncepta programiranja kao što su: događaji, petlje, algoritam, programersko razmišljanje.

Platforma "Programarko" je prva online škola programiranja za decu i mlade čiji je cilj da na zabavan i praktičan način uvede decu u svet programiranja. Kroz igru, praveći animacije i igrice, učimo od osnovnih do naprednih koncepta programiranja.

Neka i vaše dete ovlada jednom od najvrednijih veština na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.