Koje je podatke otkrio Apple?

Američki elektronski gigant Apple otkrio je detalje zahteva koje je ta kompanija primila od vlada širom sveta u vezi pružanja podataka korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2013.

13:47

Default images

Američka vlada se nalazi na vrhu liste po broju tih zahteva, naveo je Bi-Bi-Si (BBC).

Iza SAD, koja je uputila od 1.000 do 2.000 zahteva u prvih šest meseci ove godine, slede Velika Britanija sa 127 zahteva, potom Španija, Nemačka i Australija.

Apple je rekao da se najčešći zahtevi odnose na pljačke i druga kriminalna dela ili zahtev policijskih snaga koje tragaju za nestalim osobama.

"U retkim slučajevima od nas je traženo od damo sačuvane fotografije ili internet adrese. Sve te zahteve razmatramo pažljivo i dajemo sadržaj pod veoma ograničenim uslovima", navela je američka kompanija.

Američki zahtevi odnose se na 2.000 do 3.000 naloga, a od toga je Apple dao američkoj vladi podatke sa do 1.000 naloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: