Kako "raste" Apple-ov novi kampus (pogled iz vazduha)

Internet polako postaje preplavljen video snimcima napravljenim uz pomoć dronova, međutim, neki od tih snimaka mogu nam dati spektakularan pogled na lokacije koje inače ne bi bili u prilici da vidimo.

Tehnopolis

Izvor: Gizmodo

Nedelja, 31.08.2014.

19:22

Default images

Ovaj put, jedan YouTube korisnik postavio je GoPro Hero 3 kameru na DJI Phantom 2 drona kako bi nam dao priliku da zavirimo unutar gradilišta Appleovog predstojećeg kampusa nazvanog „Svemirski brod“.

Stiv Džobs je Appleov drugi kampus najavio 2006. godine, a od tada smo bili zadirkivani brojnim renderima koji su prikazivali njegov kružni dizajn i statistikama koje su otkrivale njegovu grandioznost – Appleov kampus bi trebalo da bude veći od Pentagona

Zapravo, ljudi su toliko fascinirani zgradom da već sada možete napraviti digitalnu turu kroz spoljašnjost kampusa.

Projekat vredan 5 milijardi započet je 2013. godine, a graditelji su rešili da ne gube vreme.

Zgrada sada polako dobija svoje temelje i poprima finalni oblik, a sudeći po ovom videu, njena veličina nije bila preuveličana. U pitanju nije kampus, već pravi pravcati svemirski brod.

Apple planira da se u nove prostorije useli u 2016. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

11 h

Podeli: