Kako dobiti bolji signal u zatvorenom prostoru?

Mobilni signal u zatvorenom prostoru ponekad zna da bude problematičan. Možete imati fantastičan signal u jednom delu kuće ili stana dok u sobi pored ne možete ni da uspostavite poziv.

Izvor: hr.n1
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Iako ne možete da promeniti zakone fizike i način na koji funkcionišu radiotalasi postoje neki trikovi i metode kako da poboljšate mobilni signal u zatvorenom.

Neki od njih zahtevaju promene u navikama ili kupovinu nekih mobilnih dodataka dok drugi koriste već postojeća svojstva u vašem telefonu. Kako god, signal će vam biti bolji.

Imate li Wi-Fi poziv? Koristite ga!

Wi-Fi pozivi relativno su nova opcija koja se može naći na većini novih mobilnih telefona. Umesto da koristite mobilnu mrežu, spojite vaš smartphone na Wi-Fi mrežu i uspostavljajte pozive preko nje, odnosno preko interneta.

S obzirom da su Wi-Fi mreže uglavnom u zatvorenim prostorima taj signal je dosta jači od mobilnog signala.

Sami Wi-Fi pozivi su se poboljšali poslednjih nekoliko godina.

Nabavite femtocell

Femtocell i nije nov proizvod, ali većina nas za njega nikad nije čula jer se ne korite previše. Najlakše ga je shvatiti kao repetitor za najbližu mobilnu antenu.

I femtocell i antena rade na istim frekvencijama kao i vaš telefon, ali femtocell je programiran da prima i reemituje vaš signal anteni. Ono što je takođe dobro jeste da radi s bilo kojim mobilnim telefonom.

Nabavite pojačivač signala

Postoje kontroverze oko njihove efektivnosti, ali pojačivači mobilnog signala mogu biti dobro rešenje na lokacijama gde su različiti telefoni i različite mreže.

Imajte na umu ograničenja mobilnog signala

Radiotalasi se ponašaju na određeni način zahvaljujući zakonima fizike i neće postojati tehnologija koja će to promeniti. Zato je najbolje izbegavati telefoniranje u "prizemlju" i sobama koje su "zatvorene" sa svih strana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.