Tehnopolis

Utorak, 05.12.2023.

16:42

Kako da sprečite Brave da čuva stranice koje ste posetili

Internet pregledač Brave sada nudi funkciju "Request Off the Record (OTR)" koja skriva vaše surfovanje od drugih korisnika istog računara.

Izvor: B92

Kako da sprečite Brave da čuva stranice koje ste posetili
Foto: Shutterstock/24K-Production

Koristeći ovu opciju, internet-stranice koje posećujete neće biti sačuvane u istoriji, kolačićima ili privremenim folderima - slično kao na "Incognito" režimu kod Google Chrome pregledača.

Morate prvo da aktivirati OTR u Brave pregledaču, a to možete učiniti tako što ćete upisati brave://flags u URL polje. Nakon toga, pretražite termin OTR i omogućite ga iz "Enable Request-OTR Tab". Sledeći put kad pokrenete Brave, funkcija će biti aktivirana.

Pregledač će vas pitati da li neku internet-stranicu treba da otvori "poverljivo", a ako odgovorite potvrdno, stvoriće se privremena memorija za keš, kolačiće, autorizacije i slično. Sve će se ovo posle obrisati, kako piše PC World.

Da biste mogli da koristite ovu funkciju, morate ažurirati Brave na verziju 1.53. Možete da vidite trenutnu verziju kada uđete u meni, pa "About Brave".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: