Jedna od najboljih Google Maps funkcija je postala još bolja

Google servis sa mapama sad može da skenira svet oko vas i pruži vam više informacija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2024.

12:51

Jedna od najboljih Google Maps funkcija je postala još bolja
Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

Google mape su nedavno dobile veći broj zanimljivih izmena, posebno nakon što je Google dodao razne AI-pokretane funkcije u svoju aplikaciju za navigaciju.

Najnoviji dodatak će poboljšati Screen Reader podšku za Lens u okviru Google Maps.

Screen Reader podrška je dodata u Lens for Google Maps tokom prošle godine. Ideja ove funkcije je da korisnik može da iskoristi kameru telefona za skeniranje okruženja, nakon ćega će Google ponuditi zvučne povratne informacije o onome šta se nalazi tu.

U pitanju je veoma korisna alatka za pristupačnost, koja pomaže onima koji imaju problem s vidom ili se jhednostavno nalaze u nepoznatom okruženju, mestu i ne poznaju jezik.

Poboljšana verzija Screen Readera, koristi ovaj princip i nadograđuje ga. Kada uperite kameru ka nekom mestu ili firmi, Google Maps će isčitati veliki broj relevantnih informacija – radno vreme, ocenu na sajtovima i uputstva kakod a stignete tamo.

Sve što je potrebno da uradite, jeste da dodirnete ikonicu kamere u Google Maps polju za pretragu i podignete telefon kako biste skenirali okruženje. Podesite da TalkBack čitač ekrana bude omogućen, a možete ga naći u Androidovom Accessibility meniju u podešavanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: