iOS dobija potpuno novi dizajn?

Šuška se da će Apple radikalno promeniti izgled iOSa i operativnih sistema za iPhone i iPad, što se možda neće dopasti ljubiteljima ovih brendova.

Tehnopolis

Izvor: Business Insider

Utorak, 30.04.2013.

19:50

Default images

Novinar Mark Gurman koji radi za 9to5mac kaže da novi operativni sistem unutar Applea nosi šifrovani naziv “Innsbruck”.

Trenutno ikonice i grafike na iOS imaju sjajan izgled koji se reflektuje na tamnoj pozadini. Kada se pojavi “Innsbruck”, sav taj sjaj će nestati, rekli su Gurmanovi neimenovani izvori.

Jedan od njih rekao je novinaru da će softver izgledati podjednako “obično” kao i nedavno lansirani Microsoftov Windows Phone “Metro” UI.

Gurman kaže da će novi izgled biti deo “potpuno novog dizajna tool barova, tabova i drugih delova interfejsa u celom sistemu”.
Photo: Microsoft
“Innsbruck” će takođe odbaciti mnoge elemente postojećeg softvera.

Na primer, mnogi delovi istog dizajnirani su da asociraju na stvarni hardver koji predstavljaju. Tako na primer, aplikacija za iPhone Notebook izgleda kao žuta beležnica, a kalendar kao da je napravljen od kože.

U “Innsbruck”-u će nestati sve te dizajnerske metafore.

To je veliko odstupanje od puta na kom je Stiv Džobs insistirao, ali je deo novog talasa koji je izgleda dobro prihvaćen od strane zaposlenih u kompaniji.

Nosilac promena je glavni dizajner Džoni Ajv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: