Instagram dobija novu funkciju – neki je već koriste

Meta svakodnevno nadograđuje svoje aplikacije novim funkcijama i karakteristikama. Jedna takva uskoro stiže na Instagram.

Izvor: Bajtbox
Podeli
Foto: Ascannio / Shutterstock.com
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Instagram razvija novu funkciju koja se naziva "Najnovija deljenja" (Latest shares), kako bi pojednostavio proces pronalaženja i ponovnog deljenja Reelsa, koji su prethodno poslati prijateljima u direktnim porukama (DM).

Ova informacija je prvobitno procurila na Twitteru, da bi nakon toga isto potvrdio portparol kompanije Meta za TechCrunch.

Fotografija podeljena na Twitter nalogu Dijital Aglar, prikazuje da se funkcija Latest shares pojavljuje na vrhu DM-a. Prema izveštaju TechCrunch-a, koji citira Meta-u, kratki video koji je deljen više puta pojaviće se samo jednom, sa avatarom poslednjeg primaoca.

Ono što ostaje nejasno za sada jeste da li će funkcija "Najnovija dijeljenja" uključivati i objave koje nisu Reels. Još uvek nema informacija o tome kada će ova funkcija biti dostupna većem broju korisnika Instagrama, jer je trenutno dostupna samo manjem broju testera.

Instagram se u posljednje vreme sve više fokusira na kratke video zapise (Reels), u nastojanju da konkuriše TikToku.

Nedavno je otkriveno da će kompanija objaviti i funkciju "Tihi način rada", koja ima za cilj da pomogne korisnicima da se odmore od aplikacije. Ova funkcija će, kada je aktivirate, utišavati dolazna obaveštenja i obaveštavaće vaše pratioce da trenutno niste aktivni u aplikaciji.

Ovaj potez dolazi nakon što se Instagram našao na udaru zakonodavaca koji su zabrinuti zbog potencijalne štete društvenih medija na živote ljudi, a posebno mladih osoba. Funkcija tihog načina rada nije samo tu da bi korisnike naterala da naprave pauzu od aplikacije, već i da se fokusiraju na stvarni svet i ljude oko sebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.