Ideja Kragujevčanina za izgled iPhone 6 obišla svet

Ljubitelji iPhonea širom sveta već su počeli da nagađaju kako će izgledati novi model ovog pametnog telefona. Mnoge od njih osvojila je slika novog prefinjenog dizajna koja je počela da kruži internetom, a koji je osmislio Nikola Ćirković, student inženjerstva u Kragujevcu. Nakon što je vest o novom dizajnu preneo Business Insider, ona je obišla planetu, pa se Nikolin dizajn smatra ozbiljnim kandidatom za novi model.

Tehnopolis

Izvor: M. Beljan, 24sata.rs

Subota, 02.11.2013.

10:35

Default images

Kontaktirala me je novinarka sajta Business Insider koja mi je rekla: „Jako nam se svideo tvoj dizajn iPhonea zato što je drugačiji od ostalih” i zamolila me je da napravi tekst o tome. Posle jednog sata, ona je to objavila, a nakon dva sata svi su počeli da pišu o tome. Moj dizajn objavili su i neki kineski, rumunski, nemački i hrvatski sajtovi. Brzo se proširilo i bilo mi je drago - priča Nikola, ne krijući zadovoljstvo zbog uspeha koji je postigao.

Nikola kaže da mu je ideja da napravi novi koncept iPhonea došla spontano, da nije pratio konkurse i propozicije, već se oslonio na svoju maštu i talenat. Ipak, trudio se da dizajn koji osmisli bude takav da može i da se primeni.

- Veliki sam zaljubljenik u Apple uređaje i u modeliranje. Došao sam na ideju da uradim novi koncept za svoju dušu. Radio sam prema dimenzijama "ajfona 5". Za razliku od drugih ljudi koji su radili koncept tog telefona ovaj je dosta realniji, dok su drugi neke koncepte dizali u nebesa pravili nešto što je bukvalno nemoguće - objašnjava Nikola.

Njegovi prijatelji i profesori oduševljeni su novim dizajnom ajfona i njegovim uspehom. Želja mu je, kaže, da dobije stipendiju kako bi mogao da se dalje usavršava.

Za sebe kaže da je modeliranje njegova ljubav i da mu nikada nije bilo teško da radi. Iako novi dizajn telefona izgleda jednostavno, potrebno je mnogo znanja da bi se on osmislio.

- Ne može početnik ili laik da se bavi ovim što ja radim. Ja sam počeo u srednjoj školi, time se bavim već sedam godina, a tada sam i za vreme raspusta sam sve vreme učio modeliranje. Kao maturant nadmašio sam sve profesore što se toga tiče, čak držao predavanja kako se prave neke animacije, a bio sam na republičkom takmičenju. Imam dosta modela automobila, video-igrica i likova, to radim profesionalno - priča Nikola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: