Huawei donira opremu za prvu eLTE laboratoriju u Srbiji

Jedna od vodećih informaciono-komunikacionih kompanija u svetu, Huawei Technologies, doniraće opremu visoke tehnologije za IKT laboratoriju Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, najavljeno je tokom Trećeg samita premijera Kine i 16 lidera Centralne i Istočne Evrope.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

19:45

Default images

Prva eLTE laboratorija, u kojoj će studenti učiti i raditi sa 4G mrežama, biće otvorena najverovatnije sredinom 2015, saopšteno je iz kompanije Huawei. Govoreći o donaciji, predstavnik Huawei, Jim Lu, izjavio je da je eLTE laboratorija samo jedna od inicijativa ove kompanije u okviru strategije za podršku i unapređenje IKT društva u Srbiji i investicija u istraživanje i razvoj.

Od 2014. godine Srbija je deo našeg globalnog društveno-odgovornog projekta Telecom Seed for the Future, zahvaljujući kojem je 10 najboljih studenata iz Srbije ovog leta boravilo na stručnom usavršavanju u Kini, rekao je Jim, i dodao da je Huawei izabrao Srbiju kao poslovni centar za šest zemalja Evrope.

Naglasio je da će Huawei eLTE laboratorija pružiti značajnu podršku srpskom visokom školstvu i razvoju talenata u Srbiji, koji će imati priliku da rade s kineskom visokom tehnologijom, bave se istraživanjima i obave profesionalne treninge u kompaniji Huawei.

Prema njegovim rečima, biće organizovane i radionice na kojima će stručnjaci iz Huawei prenositi iskustva i znanja studentima o najnovijim svetskim dostignućima u oblasti telekomunikacija, kao što su 5G, 4G LTE, Smart Grid, Smart Grad itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: