Grupa Kineza "prevarila" svet: "Ne postoji takav softver, hahaha"

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se čini da neko "rudari" kriptovalute pomoću PlaySattion 5 konzole.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: depositphotos/ES0lex
Foto: depositphotos/ES0lex

Nvidia namerno smanjuje snagu grafičke kartice - za vaše dobro

Hoćete PlayStation 5 sa domaćih oglasa? Važi, spremite više od 1.000 evra

Najveći na svetu: Ovaj PlayStation 5 ima tri metra i 227 kilograma VIDEO

Naime, rudarenje kriptovalua postalo je svetski trend, a naročito je popularno od kada se vrednost bitkoina vinula u visine.

Već nekoliko dana, internetom kruži fotografija na kojoj su, navodno, kineski hakeri uspeli da prenamene PlayStation 5 konzolu da i ona rudari kriptovalute (što, za sada, nije moguće).

Mada su mnogi domaći (ali i strani) mediji preneli ovu vest, a mnogi i poverovali u to, pa se čak povela i ozbiljna rasprava na svetskim forumima o mogućnostima ovakvog rudarenja, ispostavilo se da je u pitanju bila prevara, ili blaže rečeno šala nepoznatih Kineza.

Naime, na fotografiji na kojoj je prikazan ekran PS5 konzole, sa leve strane nalazi se i QR kod. Kada se skenira, dobije se poruka "Ne postoji takav softver (kod konzola namenjenih) za zabavu hahaha".

Bez obzira na ovu "prevaru", nema sumnje da će se potraga za novim hardverskim delovima pogodnim za rudarenje nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.