Tehnopolis

Sreda, 10.01.2024.

14:44

Google najavljuje novi način deljenja fajlova

Google je najavio veliki broj novih funkcija, među kojima je i novi način deljenja fajlova kreiran u saradnji sa Samsungom.

Izvor: B92

Google najavljuje novi način deljenja fajlova
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Novi Quick Share sistem je Google razvio u saradnji sa Samsungom, a zameniće Nearby Share funkciju koja postoji od 2020. godine.

Sugeriše se da Quick Share kombinuje najbolje od onoga što dve kompanije nude. Google ističe da je "integrisao iskustva" sa Samsungom i kreiran je najbolji podrazumevani servis i opcija za peer-to-peer deljenje sadržaja na svim tipovima uređaja koji koriste Android ili Chrome OS.

Kompanija sarađuje sa vodećim proizvođačima laptopova, kako bi se Quick Share u budućnosti integrisao i u Windows PC uređaje, kao unapred instalirana aplikacija. Korisnik će moći da dozvoli ko može da otkrije obližnji uređaj i da sa njim podeli fajlove. To mogu da budu svi, samo kontakti ili samo korisnikov uređaj.

Očekuje se da će Quick Share početi da pristiže na uređaje, koji trenutno imaju Nearby Share, tokom februara.

Pored toga, Google je najavio i neke Chromecast funkcije. tako je sada moguć prenos TikTok sadržaja sa telefona na uređaje koji imaju ugrađen Chromecast. Na chromecast, kao i na Google Tv uređaje stiže Fast Pair za uparivanje sa podržanim dodacima.

Kompanija je nedavno dodala nove funkcije i u Android Auto, uključujući Chrome pregledač i mogućnost prilagođavanja pozadina na ekranu sa pregledom informacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: