Google Maps konačno svima omogućava ovu korisnu funkciju

Nakon više od godinu dana od najave funkcije, Google mape konačno dobijaju "usmeravanje pogledom" za Android i iOS.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

14:30

Google Maps konačno svima omogućava ovu korisnu funkciju
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock.com

Funkcija Glanceable Directions omogućava korisnicima da uživo vide detaljna uputstva i predviđeno vreme dolaska, direktno sa zaključanog ekrana svog uređaja – informacije koje su ranije bile vidljive samo kada je telefon bio otključan.

Glanceable Directions takođe funkcionišu na ekranu za pregled rute u aplikaciji, koji se pojavljuje nakon pokretanja uputstava, pre nego što korisnici dodirnu Start taster.
Google Maps će pokazati uputstva, predviđeno vreme dolaska uživo, a čak će i ažurirati rutu ako korisnik krene drugom putanjom.

Glanceable Directions funkcija je podrazumevano isključena, ali može da se omogući u glavnim podešavanjima aplikacije, u okviru Navigation sekcije.

Google je prvi put najavio Glanceable Directions prošlog februara, a u junu je saopštio da se ta funkcija pokreće za pešačenje, vožnju biciklom i smernicama za vožnju na Androidu i iOS-u, uključujući i kompatibilnost za Live Activities na iOS-u 16.1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: