EA gubi licencu, FIFA ove kompanije ubuduće pod drugim imenom

FIFA 23, koja stiže ove godine, će biti i poslednja igra koja će biti objavljena pod ovim imenom. Razlog je to što Electronic Arts gubi licencu, ali ne odustaje od objavljivanja fudbalskih simulacija.

Izvor: B92, Kotaku
Podeli
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Navodi se da će EA ubuduće svoju verziju igre objavljivati pod imenom: EA Sports FC. FIFA fudbalska organizacija je odlučila da prekine saradnju sa Electronic Artsom, pa će ubuduće angažovati drugeog developera za svoju franšizu.

Zanimljivo je da je EA već ranije najavljivao da želi da obnovi sosptveni serijal fudbalskih simulacija, tako da je kompanija bila spremna na ovakav razvoj situacije. Zbog toga je i registrovan EA Sports FC naziv.

EA Sports je na svom blogu objavio da će EA Sports FC sadržati sve što su igrači voleli i u FIFA serijalu, a ovo uključuje Ultimate Team, karijeru, VOLTA Football, kao i da su ugovori već potpisani sa više od 19.000 igrača, 700 klubova i 30 fudbalskih liga.

Electronic Artsu se sada otvaraju nove mogućnosti kada su u pitanju inovacije i neće biti sputani licencama. Već se pominju razni sadržaji i integracija stvarnog fudbala u igru, angažman fudbalera i više kozmetičkih opcija (FIFA je do sada imala ugovor samo sa Adidasom, čiji su dresovi jdini bili dostupni u igrama).

S druge strane FIFA za buduću četvorogodišnju licencu za svoju igru traži milijardu dolara i nove partnere, pa ostaje da se vidi koji developer će biti spreman da investira u taj poduhvat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.