Tehnopolis

Sreda, 11.05.2022.

18:50

EA gubi licencu, FIFA ove kompanije ubuduće pod drugim imenom

FIFA 23, koja stiže ove godine, će biti i poslednja igra koja će biti objavljena pod ovim imenom. Razlog je to što Electronic Arts gubi licencu, ali ne odustaje od objavljivanja fudbalskih simulacija.

Izvor: B92, Kotaku

EA gubi licencu, FIFA ove kompanije ubuduće pod drugim imenom
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Navodi se da će EA ubuduće svoju verziju igre objavljivati pod imenom: EA Sports FC. FIFA fudbalska organizacija je odlučila da prekine saradnju sa Electronic Artsom, pa će ubuduće angažovati drugeog developera za svoju franšizu.

Zanimljivo je da je EA već ranije najavljivao da želi da obnovi sosptveni serijal fudbalskih simulacija, tako da je kompanija bila spremna na ovakav razvoj situacije. Zbog toga je i registrovan EA Sports FC naziv.

EA Sports je na svom blogu objavio da će EA Sports FC sadržati sve što su igrači voleli i u FIFA serijalu, a ovo uključuje Ultimate Team, karijeru, VOLTA Football, kao i da su ugovori već potpisani sa više od 19.000 igrača, 700 klubova i 30 fudbalskih liga.

Electronic Artsu se sada otvaraju nove mogućnosti kada su u pitanju inovacije i neće biti sputani licencama. Već se pominju razni sadržaji i integracija stvarnog fudbala u igru, angažman fudbalera i više kozmetičkih opcija (FIFA je do sada imala ugovor samo sa Adidasom, čiji su dresovi jdini bili dostupni u igrama).

S druge strane FIFA za buduću četvorogodišnju licencu za svoju igru traži milijardu dolara i nove partnere, pa ostaje da se vidi koji developer će biti spreman da investira u taj poduhvat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: