Tehnopolis

Sreda, 12.04.2023.

19:00

DxOMark: Ovo je telefon sa najboljom kamerom na tržištu

Oppo Find X6 Pro skupio je rekordnih 153 poena na testu DxOMarka, pa je tako "preuzeo krunu" telefona s najboljom kamerom na tržištu.

Izvor: bug.hr, DxOMark

Default images

Prošloga meseca, Oppo je predstavio telefon za koji kaže da ima najbolju kameru na tržištu. Reč je, naime, o Find X6 Pro modelu, koji je na testiranju DxOMarka dobio rekordnih 153 poena, pa se tako našao na prvom mestu ispred "velikana" kao što su Honor Magic5 Pro i Huawei Mate 50 Pro.

"Oppo Find X6 Pro novi je broj 1 na DxOMark listi, zahvaljujući izvanrednim performansama i ogromnim poboljšanjima u odnosu na svog prethodnika, što ga čini odličnom opcijom za fotografe koji žele da snimaju pejzaže i portrete s velikim brojem prirodnih detalja u svim svetlosnim uslovima", napominju iz DxOMarka.

Find X6 Pro ima tri velika 50MP senzora, za koje DxOMark navodi da pružaju fotografije pune detalja i s minimalnim šumom, nezavisno od toga da li se radi u uslovima dnevnog ili noćnog osvetljenja. Posebno su pohvalili i stabilizaciju video snimaka, koja je "rame uz rame" vodećem telefonu u domenu videa – iPhoneu 14 Pro.

Negativnih stvari nije bilo mnogo, ali recenzenti DxOMarka požalili su se da merenje ekspozicije ne funkcioniše dosledno u fotografijama i video snimcima, a kažu i da grupne fotografije moraju da se snimaju izdaleka zbog 1-inčnog senzora. Ako, naravno, korisnik želi da svi budu u fokusu. Kompletbo opsežno testiranje dostupno je na ovom linku.

Podsetimo, Oppo Find X6 Pro dolazi sa Snapdragon 8 Gen 2 procesorom, uparenim s do 16GB RAM-a i do 512GB interne memorije. Telefon može da se pohvali velikim, 6,82-inčnim LTPO3 AMOLED ekranom tankih ivica, kao i već pomenutim sistemom od tri 50MP, koji predvodi glavni, 1-inčni senzor. Kamere, inače, potpisuje kompanija Hasselblad.

Prema trenutnim informacijama, Oppo Find X6 Pro neće stići na tržišta van Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: