Crveni vodoinstalater pomogao Nintendu da ostvari rekordnu prodaju

Uspeh filma Super Mario Bros. doveo je do povećanja prodaje Nintendo serije igara širom sveta, posebno onih u kojima se pojavljuje crveni vodoinstalater.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Andrei Armiagov / Shutterstock.com
Foto: Andrei Armiagov / Shutterstock.com

Ne predstavlja iznenađenje što svi pokušavaju da uđu u svet adaptacije video igara. U poslednje vreme videli smo veliki broj TV serija i filmova u kojima se pojavljuju legendarni likovi iz video igara, a još mnogo njih se očekuje u budućnosti.

Naravno, nijedan lik iz video igara nije toliko kultan kao vodoinstalater Mario koji proždire pečurke, a čija je nedavna filmska adaptacija je zaradila neverovatnih 1,36 milijardi dolara širom sveta, oborivši nekoliko rekorda na blagajnama.

Izgleda da se ovaj uspeh Super Mario filma proširio i na druge segmente Mario franšize, jer je Nintendo u svoj finansijskom izveštaju objavio značajan uticaj ovog fenomena.

Nintendo je uspeo da proda neverovatnih 6,22 miliona kopija Mario igara, nakon objavljivanja filma Super Mario Bros. u periodu od aprila do septembra. Ono što sve čini još fascinantnijim, jeste činjenica da je većina najprodavanijih Mario naslova dostupna već neko vreme, što znači da se prodaja proširila na starije igre.

Nintendov predsednik Šuntaro Fukuvara potvrdio je efekte koje je film Super Mario Bros. imao na prodaju igara. Nedavno je najavljen projekat koji ukljčuje rad na filmu o legendardnom Zelda serijalu igara, pa je jasno da se Nintendo nada da će ponoviti ovaj uspeh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.