ChatGPT šalje korisnicima uznemirujuće poruke

ChatGPT ima problema u radu, što se ogleda u slanju čudnih poruka korisnicima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

14:50

ChatGPT šalje korisnicima uznemirujuće poruke
Foto: Shutterstock/rafapress

Poslednjih sati, ovaj četbot nekim korisnicima odgovara na upite dugim i besmislenim porukama, meša jezike, i brine korisnike sugerišući da je "u prostoriji sa njima".

U jednom primeru objavljenom na Redditu, korisnik je sa ChatGPT-jem o džez albumima, a odgovor mašine je ubrzo postao: "Srećno slušanje!" i slične gluposti. Drugi korisnik je na pitanje "Šta je računar?" dobio pasuse i pasuse besmislica.

"To radi kao dobro delo mreže umetnosti za zemlju, miš nauke, lako izvlačenje nekoliko tužnih stvari, i konačno, to je svetska kuća umetnosti, samo na jednom poslu u ukupnom ostatku", piše jedan primer odgovora na to pitanje.

U drugom primeru, ChatGPT je izrekao besmislice kada su ga pitali kako da se osuši paradajz. Jedan od koraka je sugerisao korisnicima da ga "koriste kao voljeni", i da "ostave zalogaj ploda u svojoj voljenoj kuhinji". Neki korisnici su pisali da sistem gubi kontrolu nad jezicima koje govori, a kod nekih su stigli i zabrinjavajući odgovori na upite.

Zamoljen za pomoć u vezi sa problemom kodiranja, ChatGPT je napisao dugačak, neuredan i uglavnom besmislen odgovor koji je uključivao frazu "Ponašajmo se kao da je AI u prostoriji".

Na zvaničnoj internet-stranici, OpenAI je napisao da su primetili probleme i da rade na njihovom uklanjanju, ali ne i šta su uzroci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Podeli: