Sony: Naši telefoni nisu prava konkurencija

Sony nikada nije dovoljno ozbijno prihvatio koncept pametnih telefona, ali to bi moglo da se uskoro promeni sudeći po rečima šefa prodaje Sony Mobilea - Densa van Šija.

Izvor: B92
Podeli

U intervju sa magazinom Financial Times Denis je praktično priznao da celokupna Sony linija pametnih telefona nema uređaj koji bi se suprotstavio Galaxyju S III.

„U bliskoj budućnosti planiramo da predstavimo model koji će biti u stanju da se takmiči sa Samsug i Apple telefonima i to najverovatnije početkom 2013. godine“, rekao je tom prilikom.

Sony, kao i Sony Ericsson, pravili su izuzetne telefone a njihov izgled i izrada nikada nisu dovođeni u pitanje. Ono što je predstavljalo veliki problem jeste kompatibilnost sa Androidom i skoro nepostojeći apdejtovi.

Sony predstavi telefon i odmah fokus premesti na sledeći model tako ostavljajući starije modele bez adekvatne podrške.

Xperia TL trenutno predstavlja sam vrh ponude ove kompanije, i vrlo lako mogao bi da predstavlja konkurenciju drugim vodećim modelima ali zbog nedostatka odgovarajućeg marketinga i promocije, ovaj model je i dalje van domašaja potencijalnih kupaca.

„Trenutno imamo jako dobru vezu sa Microsoftom i ako Windows telefon postigne očekivan uspeh, mi nećemo samo sedeti skrštenih ruku, bićemo spremni“, izjavio je Dens sa Financial Times.

strana 1 od 62 idi na stranu