Windows sada ima bolju zaštitu protiv nasilnih napada hakera

Administratori sada imaju više opcija za zaštitu naloga od hakerskih napada.

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2022.

11:11

Windows sada ima bolju zaštitu protiv nasilnih napada hakera
Foto: diy13 / Shutterstock.com

Nasilni napadi, koji koriste taktiku eksperimentisanja kako bi probili lozinke i ključeve za enkripciju, predstavljaju neke od najčešćih metoda koje sajber kriminalci koriste u napadima na Windows uređaje.

Bez odgovarajućih bezbednosnih alatki, hakeri mogu da imaju neograničene pokušaje da pogode lozinku korisničkog naloga. A ukoliko je ta lozinka slaba, nije potrebno mnogo da se haker infiltrira u nalog.

Microsoft je svestan ovoga, pa je IT administratorima sada omogućio da konfigurišu bilo koji Windows sistem koji još uvek dobija ažuriranja da automatski blokira nasilne napade koji ciljaju lokalne administratorske naloge.

Zajedno sa kumulativnim ažuriranjem za Windows koje je objavljeno 11. oktobra, kao i kasnijim verzijama, primeniće se politika lokalnog zaključavanja naloga administratora.

Pored toga, "Administrator account lockout" pravilo će podrazumevano biti aktivno u podešavanjima sistema od Windows 11 22H2 verzije ili na svim novim uređajima od kumulativnog ažuriranja za Windows za 11. oktobar.

Na kraju, Microsoft sada zahteva unošenje kompleksnijih lozinki na novim uređajima ukoliko se koristi lokalni administratorski nalog. Prema navodima kompanije, ovo će pomoći da se dodatno zaštite nalozi od kompromitovanja nakon nasilnih napada hakera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: