Novi udar na Facebook: "Bitnije im je da zarade novac"

Još jedan uzbunjivač izašao je u javnost sa podacima o Facebooka i njihovom načinu vođenja kompanije i generalno poslova sa drugim licima. Radi se o bivšem članu Facebookovog tima.

Izvor: B92, Verge

Nedelja, 24.10.2021.

13:00

Novi udar na Facebook:
Foto: Profimedia/Riccardo Milani / Hans Lucas

"Washington Post" prenosi da je hteo da ostane anoniman, ali da je izneo podatke o Facebooku u kojima potvrđuje da je kompaniji bitnije da zaradi novac i nešto proda, nego da se bori protiv govora mržnje i dezinformacija na svojoj mreži.

Do papira i podataka koje je uzbunjivač dao "Washington Postu" došao je i Verge i prva stavka je kako je Facebook znao šta se dešava u Rusiji 2016. godine tokom predsedničkih izbora, ali ne da nisu hteli da se mešaju, već i da su pomogli u širenju dezinformacija.

Facebook se oglasio i rekao da ne može jedan čovek da optužuje celu kompaniju na osnovu toga što je bivši radnik, bez pravih i konkretnih dokaza.

Anonimni uzbunjivač udružio se sa Frensisom Haugenom, koji je bio prvi uzbunjivač i svoja saznanja i dokaze dao "Wall Street Journalu".

Haugen je i svedočio javno 5. oktobra pred američkim Kongresom i on se bori protiv Instagrama, za koji smatra da je toksičan po maloletnike i da ih kvari.

Videćemo da li će drugi uzbunjivač hteti da javno svedoči, s obzirom da je za sada želeo da ostane anoniman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: