Windows 11 dobija novu alatku za snimanje ekrana i druge novitete

Microsoft je tokom svog Surface događaja najavio i nekoliko novih funkcija za Windows 11, uključujući podršku za importovanje fotografija u iCloud u Photos aplikaciji.

Izvor: B92, Softpedia
Podeli
Foto: sdx15 / Shutterstock.com
Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Međutim, jedna od funkcija, koja je gotovo prošla neprimećeno, jeste podrška za snimanje ekrana u okviru Snipping Tool. Microsoft još uvek nije zvanično najavio opciju, ali neki izveštaji pokazuju skrinšotove sa Microsoftovog događaja za novu funkciju.

Do sada, jedini izvorni način za snimanje onoga što se dešava na ekranu Windows 11 uređaja je Xbox Game Bar, ali ovakve mogućnosti mnogo više smisla imaju u okviru aplikacije za snimanje ekrana.

Snipping Tool će tako poslati naprednija alatka, čime će se odbaciti potreba za eksternim aplikacijama. Za sada nije poznato kada će Snipping Tool ažuriranje početi da se isporučuje, a prvi će ga isprobati učesnici u Windows Insider programu.

Pored navedenog, Apple omogućava da iPhone uređaji deluju prirodnije na Windowsu 11. Takođe, iCloud integracija u Photos aplikaciju bi trebalo da znači lakše upravljanje fotografijama, bez potrebe za macOS uređajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.