Veliko ažuriranje Telegrama objavljeno - Šta je novo?

Popularna aplikacija za dopisivanje - Telegram, dobila je veliko ažuriranje koje je poboljšalo uslugu u mnogim oblastima - glasovne komunikacije, osveženih web klijenata i usluge plaćanja.

Izvor: Gizchina
Podeli
Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

Usluga plaćanja koja je ugrađena u Telegram, sada omogućava direktno plaćanje robe i usluga bankarskom karticom koristeći jedan od popularnih sistema plaćanja. Prema izjavi kompanije, oni ne prikupljaju niti čuvaju uplate ili druge lične podatke vlasnika kartice, već ih, kako navode, direktno preusmeravaju na ciljne objekte, tako da korisnici ne bi trebalo da brinu o sigurnosti.

Glasovna komunikacija je takođe sada bolja - sada možete da zakažete vreme emitovanja glasovne poruke, a slušaoci podkasta mogu sebi da naprave podsetnike na predstojeći događaj. Takođe možete brzo da vidite informacije o učesniku glasovne komunikacije.

Među novim inovacijama su nova web verzija usluge. Ažurirana je web verzija koja se može koristiti direktno u pregledaču (korisno za iPhone ako je Apple odlučio da zabrani Telegram), a Android aplikacija se sada može instalirati direktno sa web lokacije Telegram-a i primati ažuriranja i pre nego što stignu na prodavnicu Google Play. Android takođe nastavlja da dobija nove animacije.

Konačno, Telegram je dodao korisne opcije za premotavanje video zapisa držeći prst na ekranu, kao i za zumiranje fotografija "štipanjem (eng. pinch to zoom)" bez otvaranja same datoteke. Ažuriranje je već dostupno na svim platformama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.