Google najavio: Android igre stižu na Windows računare

Od sledeće godine, Google Play igre će biti dostupne na mnogo više ekrana u odnosu na trenutnu situaciju.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Petak, 10.12.2021.

08:58

Google najavio: Android igre stižu na Windows računare
Foto: Profimedia

Google Play Games su trenutno dostupne samo za Android i ChromeOS uređaje, a zvaničnici kompanije Google su objavili da od 2022. servis stiže i na Windows računare.

"Igrači će moći da igraju svoje omiljene Google Play igre na više uređaja: uz fluidno prebacivanje između telefona, tableta, Chromebooka i uskoro Windows PC-a", ističu iz kompanije Google.

Pomenuto je da se radi o potpuno novom proizvodu, a nove informacije su objavljene tokom 2021 Game Awards događaja.

Trenutno nema previše detalja kada će nova funkcija biti dostupna javno, kao ni da li će postojeći kontroleri biti unakrsno kompatibilni sa svim podržanim uređajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: