Obrazovanje

08.04.2024.

9:05

Samo za kreativne srednjoškolce: Prijavite se za FSU umetnički konkurs i osvojte vredne nagrade

Fakultet savremenih umetnosti i ove godine ima lepe vesti za vas!

Izvor: ITAcademy

Samo za kreativne srednjoškolce: Prijavite se za FSU umetnički konkurs i osvojte vredne nagrade
LinkGroup/Promo

Podeli:

Sedmu godinu zaredom organizuje se Veliki konkurs za srednjoškolce kreativce. Ukoliko volite umetnost, kreaciju, imate talenat koji želite da pokažete što većem broju ljudi, onda je pravo vreme da se prijavite, učestvujete i osvojite neku od vrednih nagrada.

Tema ovogodišnjeg konkursa je IGRA, a na vama je da izaberete kako ćete na nju odgovoriti – crtežom, animacijom, digitalnom formom, grafičkim dizajnom, 3D umetnošću, interesantnim i kreativnim tekstualnim sadržajem, video-radom ili YouTube kanalom. Detaljan opis teme možete pročitati ovde.

Ne propustite priliku da učestvujete, da se dobro zabavite i da, pre svega, budete kreativni i jedinstveni.

Potrebno je da se svi koji žele da učestvuju prijave do 22. aprila 2024. godine putem ONLAJN-PRIJAVE. Pravo učešća imaju svi srednjoškolci iz cele Srbije, bez obzira na to koji su razred.

Oni koji se prijave za učešće treba svoje radove da pošalju i u originalu, na adresu Fakulteta savremenih umetnosti, ali i u elektronskoj formi. Rok za slanje radova je 10. maj, kada se konkurs i završava.

Izuzetna prilika da vaša igra oblikuje uspešnu budućnost

Konkurs za srednjoškolce kreativce zamišljen je tako da vam da potpunu slobodu u umetničkom izražavanju. Izaberite da li ćete na temu odgovoriti kroz crtež, animaciju, u digitalnoj formi, kroz grafički dizajn, 3D umetnost, YouTube kanal, kreativni tekst ili video-post. Sve dolazi u obzir.

LinkGroup/Promo

Takmičenje je podeljeno u šest kategorija, a vi izaberite onu koja je najbliža vašem talentu i afinitetima:

  • CRTEŽ: Autorski rad u kome dominira crtački izraz izveden u svim crtačkim tehnikama na dvodimenzionalnoj površini ili u 3D prostoru – crno-beli crteži, crteži u boji, linearni ili tonski, klasične ili digitalne i kombinovane tehnike crtanja.

  • SLIKA I MULTIMEDIJALNI RAD: Autorski rad u kome dominira slikarski izraz realizovan u svim slikarskim tehnikama – akvarel, tempera, akril, mozaik, kolaž, stritart, kombinovane tehnike.

  • DIZAJN: Grafički dizajn, modni dizajn, industrijski dizajn, dizajn enterijera, ambalaže, ilustracija, arhitektura – klasični ili digitalni crteži.

  • FOTOGRAFIJA: Sve vrste umetničkih fotografija, crno-bele ili u boji, analogne ili digitalne, foto-kolaži, foto-montaže.

  • POEZIJA: Autorski rad u obliku poetskog rada (najviše tri pesme) koji predstavlja jedinstveni izraz pretočen u jezik koji otkriva individualnost i kreativnost stvaratelja.

  • PROZA: Autorski rad u formi kratke priče (do 1.200 reči) koji predstavlja stvaranje fikcionalnog sveta sa ciljem da izazove emotivne i filozofske reakcije kod čitalaca.

Kakve nagrade vas očekuju

Ovaj konkurs predstavlja takmičenje, jer verujemo da će se kroz nadmetanje i takmičarski duh izroditi još originalnije i maštovitije ideje i da će vas to inspirisati da kreirate prava umetnička dela.

Detaljnije o načinu na koji treba da obeležite svoje radove i kako da ih pošaljete pročitajte u ovom dokumentu.

Ako se nađete među najuspešnijima, čekaju vas vredne nagrade:

  • I nagrada – Samsung tablet;

  • II nagrada – Tesla mini-tablet;

  • III nagrada – knjiga.

Nagrada za sve: Velika izložba u Galeriji FSU

Izložba svih pristiglih radova biće održana u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti. Biće to svojevrsna nagrada za sve vas koji ste učestvovali u konkursu i poželeli da vaša umetnička dela vidi što više ljudi.

Tog dana će i pobednici na konkursu dobiti svoje zaslužene nagrade.

Prijavite se za učešće u Velikom konkursu za srednjoškolce kreativce, neka svi vide umetnika u vama!

Možda vas zanima

Podeli: