iOS 1

07.04.2024.

8:15

Apple promenio pravila za App Store, evo šta stiže

Apple je u petak ažurirao svoja pravila za App Store, kako bi omogućio emulatore za retro konzolne igre širom sveta, sa opcijom za preuzimanje naslova.

Izvor: TechCrunch

Apple promenio pravila za App Store, evo šta stiže
gioele piccinini / Shutterstock.com

Podeli:

Međutim, kompanija je upozorila da su programeri odgovorni da se pobrinu da poštuju pravila o autorskim pravima.

Korisnici Androida već mogu da pristupe gomili emulatora za pokretanje starih klasika na svojim uređajima. Apple-ovo ažuriranje će verovatno podstaći neke od tih programera da donesu svoje emulatore u App Store.

Kompanija je navela da ove aplikacije za emulatore moraju da koriste mehanizam kupovine u okviru aplikacije, za ponudu digitalnih artikala. Kako Apple mora da prilagodi pravila App Store-a zbog propisa EU, ove vrste igara bi obezbedile još jedan tok prihoda za kompaniju.

U januaru, kada je Apple objavio prvi skup pravila u skladu sa pravilima EU Zakona o digitalnim tržištima (DMA), kompanija je takođe objavila da će dozvoliti striming prodavnica igara na globalnom nivou. Osim toga, ažurirala je pravila App Store-a u to vreme, kako bi podržala kupovinu u okviru aplikacija za mini igre i AI četbotove.

Apple je takođe u petak ažurirao klauzulu za ponudu dodataka koji pokrivaju mini aplikacije zasnovane na HTLM5 –verovatno da bi uključio usluge koje nude super aplikacije kao što je WeChat.

Prošlog meseca, kada je Ministarstvo pravde SAD-a tužilo Apple, suzbijanje super aplikacija bila je jedna od pet tačaka u tužbi o monopolskoj praksi kompanije.

Još jedna velika nadogradnja pravila omogućiće servisima za strimovanje muzike – kao što je Spotify – da prikažu informacije o pretplatama i drugim digitalnim kupovinama, zajedno sa linkovima za usmeravanje korisnika na njihovu veb lokaciju da kompletiraju kupovinu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Podeli: