Wikipedia stranice sa najviše pregleda u 2023, da li vas iznenađuje prvo mesto?

Višejezična internet enciklopedija Wikipedia objavila je spisak 25 stranica koje su najviše puta pregledane i navela da se na prva tri mesta nalaze ChatGPT, Openhajmer i zabava u Indiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Allmy / Shutterstock.com
Foto: Allmy / Shutterstock.com

Spisak je pokazao da raste zanimanje za inovacije, veštačku inteligenciju, ljude koji su preminuli ove godine, prenosi CNN.

Prema podacima, Wikipedia koju vodi neprofitna fondacija Wikimedia je do sada u 2023. godini imala više od 84 milijarde pregleda stranica, od kojih je ChatGPT na prvom mestu sa 49,4 miliona pregleda.

"Jasno je da su ljudi želeli da bolje razumeju istoriju i kontekst koji stoji iza ChatGPT tehnologije dok su eksperimentisali sa njom", rekla je Anuša Alikan, direktorka za komunikacije fondacije Wikimedia

Kako se navodi, publika Indije i Jugoistočne Azije izvršila je veliki uticaj na listu 2023. godine, pošto su petinu liste činili mediji iz tog regiona i same Indije.

Medju najgledanijih 25 stranica, osim ChatGPT-a, našli su se preminuli u 2023. godini, Openhajmer, Svetsko prvenstvo u kriketu, Indijska premijer liga, indijski filmovi Javan i Patan, Tejlor Svift, film Barbi, Kristijano Ronaldo, Lajonel Mesi, Premijer Liga, Metju Peri, SAD, Ilon Mask.

Na listu su i film Avatar, Indija, Liza Meri Prisli, Čuvari galaksije, ruska invazija na Ukrajinu, Endrju Tejt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.