TikTok uvodi nove mere zaštite

TikTok je najavio da će radi bolje zaštite svojih mlađih korisnika uvesti nove bezbednosne funkcije osmišljene da zaštite tinejdžere dok koriste aplikaciju.

Tehnopolis

Izvor: B92, Informacija.rs

Subota, 14.08.2021.

15:20

TikTok uvodi nove mere zaštite
Foto: Shutterstock.com/DANIEL CONSTANTE

Jedna od tih bezbednosnih funkcija za mlađe korisnike će biti opcija za DM-ove koja će biti podrazumevana a koja će sprečiti da mladi korisnici primaju poruke od bilo kog. Pre ovoga i za sve ostale koji su stariji, podrazumevano je bilo podešeno na "Prijatelji", što znači da je moguće slati i primati poruke od ljudi koje pratite i koji su vam uzvratili praćenje.

TikTok će takođe uvesti svojevrsni policijski čas u svoju aplikaciju, gde oni od 13-15 godina neće primati push obaveštenja posle 21h, a oni od 16-17 posle 22 sata. To ih neće sprečiti da koriste aplikaciju, ali je verovatno ideja da ako deca ne primaju obaveštenja od aplikacije, ona će im manje odvlačiti pažnju.

Apple i Google već imaju neki oblik roditeljskog nadzora kada su u pitanju iOS i Android, pa će ovo biti samo dodatne funkcije za neku vrstu zaštite dece.

"Naš prioritet je osigurati tinejdžerima na TikToku bezbedno iskustvo prilagođeno njihovom uzrastu dok stvaraju i dele na našoj platformi", kažu iz kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: