Evo zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Mnogi korisnici su se u prethodnom periodu požalili na to da im je usporen rad YouTube-a i puštanje videa, a izgleda da nije problem u Google-u.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2024.

12:44

Evo zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube
Foto: monticello / Shutterstock.com

Još u novembru prošle godine, internetom su se proširile teorije zavere da Google namerno usporava YouTube na Mozilla Firefoxu, dok na Chrome-u radi bez problema.

Međutim, te glasine je Google brzo opovrgao, objašnjavajući da nije samo Firefox pogođen problemima i krivicu je svalio na instalirane blokere oglasa.

Dva meseca kasnije, tokom januara su se pojavili slični incidenti, a neki korisnici su počeli da prijavljuju da im je YouTube usporen ukoliko koriste ad blockere. Naravno, najveći broj ljudi je za ovo okrivio Google.

Međutim, kako se ispostavilo, problem nisu prouzrokovali ni Google ni YouTube, već Adblock i najnovije ažuriranje za Adblock Plus (verzija 5.17.0).

Adblock Plus developeri su ukazali na problem kao regresiju performansi na svom GitLab repozitorijumu.

Zato se preporučuje da, oni korisnici koji primete probleme sa Adblock i Adblock Plus servisima na YouTube-u i drugim platformama, ažuiraju svoje ekstenzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: