Gejmeri najviše koriste ovu grafičku kartu

Valve je objavio svoj najnoviji Steam Hardware Survey izveštaj, koji pokazuje koja grafička karta je najpopularnija među gejmerima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2024.

08:49

Gejmeri najviše koriste ovu grafičku kartu
Foto: Maryia_K / Shutterstock.com

Steam Hardware Survey predstavlja zanimljiv uvid u stanje na PC gejming tržištu, a sada je dostupna najnovija statistika za mesec decembar.

Novi izveštaj pokazuje da je tržište hardvera aktuelne generacije sazrelo, a već nekoliko godina uzastopno najpopularniji GPU kod gejmera je Nvidia RTX 3060.

Ipak, kada je u pitanju RTX 40-serija, nova klasa GPU-ova je izbila u prvi plan.

Tako je RTX 4070, kompanije Nvidia, najpopularnija desktop grafička karta iz RTX-40 serije, a drži 1,58% ukupnog tržišta. Iako nije toliko dominantan kao RTX 4060 laptop GPU, koji drži 2.03% tržišta, činjenica da se radi o 4070 a ne o 4060 modelu pokazuje da se menjaju navike potrošača.

Kada su u pitanju proizvođači, Intel je ispred AMD-a, kada je u pitanju anketa kompanije Valve i Steam korisnika, a na to je verovatno najviše uticala objava novih procesora krajem 2023. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: