Sony novom igrom pokazao dokle su stigle grafičke mogućnosti konzola

Baš kao što je Sony bio najavio, dobili smo novi State of Play događaj u potpunosti posvećen nadolazećoj avanturi, igri Horizon Forbidden West.

Izvor: B92, Play,co.rs
Podeli
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Horizon Forbidden West je najavljen prošle godine kao nastavak igre Horizon Zero Dawn, koja je ostvarila odličan uspeh na Playstation platformama, ali i PC-u, piše play.co.rs. State of Play je doneo mešavinu gejmpleja i sinematika, tako da se može steći ideja o priči koja se nastavlja iz prve igre i problemima sa kojima se Aloj mora susresti.

Ono što se na početku primećuje jeste predivna grafika, koja definitivno pripada next-gen opisu. Gejmplej video prikazuje gotovo svaki element igre, borbe, plivanje, oružja i mašineriju koju opisujemo kao čudovišta. Ponuda je generalno proširena u odnosu na prvu igru, počevši od daleko veće mape koja se širi od (nekada) savezne države Jute do Tihog okeana.

Na svom putovanju po novoj mapi, Aloj će sretati razna plemena, neka prijateljski nastrojena, a neka spremna za borbu. Međutim, mašine i plemena nisu jedina pretnja u Horizon Forbidden West, pošto crvena pošast polako ubija sav živi svet koji, grafički izgleda predivno u igri.

Horizon Forbidden West ovoga puta nije dobio datum izlaska, ali se očekuje za Playstation 5 konzole tokom 2021. godine. Naravno, pošto je prvi deo izašao za PC, nadamo se da će i nastavak eventualno poći istim stopama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.