Tehnopolis

Sreda, 18.10.2023.

17:10

Legendarni Nintendo 64 se vraća – i to u 4K rezoluciji

Kompanija Analogue, koja se bavi "oživljavanjem" retro konzola, za sada ima impresivan portfolio, a planiraju da mu dodaju još jednog člana.

Izvor: The Verge

Default images

Spremaju se, naime, da "preurede" Nintendo 64, što će se u njihovoj verziji zvati Analogue 3D, imaće FPGA tehnologiju, a omogućiće igranje Nintendo 64 igara u 4K rezoluciji.

Kako su rekli, njihova konzola biće 100% kompatibilna sa svim Nintendo 64 igrama u svim regionima, što znači da korisnicima neće biti potrebni razni emulatori i slično.

Pored ovoga, Analogue je rekao da će postojati i opcije koje omogućavaju da igra izgleda kao na CRT televizorima i video monitorima iz vremena kada je N64 bio najpopularniji.

Biće podržani Bluetooth i 2.4 GHz Wi-Fi, a tu će biti i četiri originalna priključka za kontrolere, uz šta je najavljen i bežični.

Datum izlaska još nije otkriven, kao ni cena, a trebalo bi da ova konzola izađe negde u toku sledeće godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: