Bethesda ovako odgovara na negativne recenzije za Starfield na Steamu

Kompanija Bethesda se odlučila na neobičan potez, kakav obično ne viđamo od izdavača AAA igra, a to je odgovaranje na negativne kritike o igri Starfield na Steam-u.

Izvor: B92, IGN
Podeli
Foto: KateV28 / Shutterstock.com
Foto: KateV28 / Shutterstock.com

Kako je primećeno na ovoj platformi, predstavnici kompanije u vlasništvu Microsofta su na Steamu odgovarali na negativne kritike o igri od početka novembra, nakon Starfieldove "mešovite" ocene korisnika od 69%.

Mnoge negativne kritike odražavaju uobičajen stav i žalbe igrača u vezi sa ogromnom svemirskom igrom, poput ove objavljene 6. novembra od igrača koji je proveo 56 sati u Starfieldu.

"Dosadno i precenjeno. Postoji širok univerzum za istraživanje, ispunjen uglavnom praznim planetama. Razumem. Moraju to da urade da bi vam prodali ideju da je ovo ceo univerzum, ali to ne čini igru zabavnijom. Možete sleteti na bilo koju planetu i istražiti kopirane/nalepljene lokacije. Videćete potpuno iste lokacije od jednog do drugog kraja univerzuma i svuda između. Gomila neurednih, zbrkanih mehaničara. Naduvano stablo veština, "straživanje", izgradnja baze, RPG, FPS, svemirska opera. Starfield ne zna šta želi da bude. Široka kao okean i duboka kao lokva. Možete da istražujete svuda, ali zašto biste to želeli?", kaže igrač.

Ova recenzija je izazvala odgovor od strane osobe pod nadimkom "Bethesda_Kraken [programer]", koji je pu potpisu objave istakao da dolazi iz Bethesda korisničke podrške:

"Hvala vam što ste odvojili vreme da ostavite recenziju za Starfield! Žao nam je što ne volite sletanje na različite planete i mnoge od njih nalazite prazne. Neke od Starfiled planeta su dizajnirane da budu prazne – ali to nije dosadno. 'Kada su astronauti otišli ​​na Mesec, tamo nije bilo ničega. Sigurno im nije bilo dosadno'. Namera istraživanja u Starfieldu je da izazove osećaj minijaturnosti kod igrača i učini da se osećate preplavljeno. Možete da nastavite da istražujete i pronalazite svetove koji imaju resurse koji su vam potrebni ili skrivene ispostave za istraživanje... Nikada nemojte prestati da istražujete!".

Dok programeri nezavisnih video igara sve vreme odgovaraju na recenzije na Steamu, veliki izdavači poput Bethesde retko se bave time, što ove odgovore, ma koliko robotski delovali, čini vrednim pažnje.

Međutim, zašto bi bethesda do radila? Možda kompanija pokušava da preusmeri stav korisnika o ogri u pozitivnom smeru, s obzirom na mešovitu ocenu korisnika.

Starfield je trenutno najniže ocenjena Bethesdina igra ikada na Valveovoj platformi (Fallout 76 trenutno ima "uglavnom pozitivnu" ocenu recenzija korisnika od 76%).

Komentar na ovu temu je imao i developer Endi Hodžets.

Bethesda je ažurirala Starfield nekoliko puta od njegovog lansiranja, koji je za tri nedelje privukao 10 miliona igrača.

Studio već ima spreman DLC, pod nazivom Shattered Space, koji će doneti mnogo novog sadržaja u istraživanju svemira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.