Stigli su novi iPad mini i osveženi "obični" iPad

iPad mini konačno je dobio nivi dizajn, a najjeftiniji iPad nivi čip.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

21:28

Stigli su novi iPad mini i osveženi
iPad mini 2021 / Foto: Apple

iPad mini sada ima ekran koji Apple zove "od ivice do ivice", dijagonale je 8.3 inča, a radi se zapravo o dizajnu koji je prvo stigao na Pro modele, a onda i na iPad Air. Home dugmeta više nema, ali je TouchID i dalje tu, u dugmetu sa strane.

Da novi ekran i dizajn ne budu jedina osveženja, iPad mini pogodni najnoviji A15 čip, koji bi uz USB-C port trebalo da omogući i neke profesionalnije namene najmanjeg Appleovog tableta. Wi-Fi modeli kretaće od $499 u SAD, a Wi-Fi + Cellular od $649.

Apple predstavio iPhone 13 i iPhone 13 Pro

Apple Watch Series 7 u novim veličinama

iPhone 12s [podcast] "Obični", odnosno najjeftiniji iPad sada je pogonjen A13 čipom, koji donosi 20% bolje performanse u odnosu na prethodnika, a kako Apple kaže "3x je brži od najprodavanijeg Chromebooka, a do 6x brži od najprodavanijeg Android tableta".
iPad 2021 / Foto: Apple
Wi-Fi modeli kretaće od $329 u SAD, a Wi-Fi + Cellular od $459.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: