Huawei Mate 20 Pro [podcast, foto]

Ako hoćeš da pobediš Samsung, postani Samsung.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

00:38

Huawei Mate 20 Pro [podcast, foto]
Foto: Ivan Jeliæ/B92

Želite li zakrivljeni OLED ekran bez uglova, tri kamere nazad i dve napred, staklo i metal, čitač otiska prsta, otključavanje licem, otpornost na vodu, veliku bateriju, brzo i bežično punjenje, notch, brzi procesor, mnogo memorije i prostor koji možete proširiti memorijskom karticom? Ako je u redu da kamere budu napravljene u saradnji sa Leicom, a čitač otiska prsta bude ispod ekrana, onda bi vam se Huawei Mate 20 Pro mogao dopasti. Doduše, ako volite jedinstvenost, ekran bez isečka i krivina, čisti Android i svoje stare, ali kvalitetne slušalice, možda i ne toliko. Na kraju 2018. godine bavimo se završnom rečju kineskog proizvođača za ovu sezonu. Huawei je Mateom 20 Pro stvari postavio tako da je teško naći nešto što Mateu 20 Pro fali, odnosno što makar na papiru nije obeleženo sa "prisutno". Sa druge strane, Huawei je uspeo da napravi telefon koji u isto vreme liči na druga dva najdirektnije konkuretska telefona. Stvari bi bile daleko od interesantnih da Mate 20 Pro ipak nema svoju ličnost koja se brzo probija kroz Galaxy/iPhone flešbekove, čineći da borba za presto najprodavanijeg proizvođača na tržištu bude nikada zanimljivija.

Odlična izrada, dobar ekran, kamera koja prednjači, dobre performanse i odlična autonomija svakodnevne potrebe lične ili poslovne prirode opskrbljuju bez teškoća. Da stvari budu još zanimljivije, Mate 20 Pro stiže sa čitačem otiska prsta ispod ekrana i mogućnošću otključavanja licem, što je kombinacija koju na tom nivou u ovom momentu niko drugi ne može ponuditi.

U minutima koji slede poslušajte detalje o ključnim karakteristikama ovog uređaja, kakav je tačno zakrivljeni OLED na Mateu 20, kako čitač otiska prsta ispod ekrana stvarno funkcioniše, koje su blagodeti, a koje mane "Leica" kamera na Mateu 20 Pro i šta je to što bi ovaj uređaj moglo učiniti još boljim paketom koji u maloprodaji košta oko 125 hiljada dinara.

Pratite nas na YouTubeu, Mixcloudu, Twitteru (Aleksandar, Ivan), TuneInu, Viberu, preko RSS-a, ocenite nas u iTunesu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Hvala na slušanju, do sledeće epizode, sve najbolje!

Uređaj na test ustupio je Huawei.
Foto: Ivan Jeliæ/B92
Foto: Ivan Jeliæ/B92
Foto: Ivan Jeliæ/B92
Foto: Ivan Jeliæ/B92
Foto: Ivan Jeliæ/B92
Foto: Ivan Jeliæ/B92
Foto: Ivan Jeliæ/B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: