HTC je predstavio svoj telefon za metaverzum – HTC Desire 22 Pro

HTC Desire 22 Pro je telefon iz srednjeg segmenta, koji ima neke funkcije koje su fokusirane na metaverzum i kriptovalute.

Izvor: B92, GSMArena
Podeli

Tajvanska kompanija HTC je, posle duže vremena, predstavila svoj novi telefon HTC Desire 22 Pro, koji je u velikoj meri fokusiran na kompanijin VR ekosistem – uključujući Viverse, HTC VR proizvode i slično.

Viverse omogućava pristup virtuelnom sadržaju u okviru metaverzuma, a sve preko Vive Flow VR naočara. Tu je i Viverse Wallet koji omogućava upravljanje digitalnim valutama, kao i NFT dobrima.

Kada su u pitanju standardne karakteristike, HTC Desire 22 Pro ima IPS LCD ekran od 6,6 inča (120Hz osvežavanje) u čijem levom uglu je smeštena 32MP f/2.0 selfi kamera.

Na poleđini se nalaze tri kamera senzora: 64MP glavna, 13MP ultraširoka i 5MP senzor dubine. Sve napaja 4520mAh baterija, sa podrškom za 18W brzo i 15W bežično punjenje.

Sve pokreće Qualcomm Snapdragon 695 čipset, u kombinaciji sa 8GB RAM-a i 128GB prostora za skladipštenje podataka. Dostupan je microSD slot za dodatno proširenje skladišta.

Na polju softvera, telefon od starta koristi Android 12, apotrebno je pomenuti i postojanje IP67 sertifikata za zaštitu od prašine i vode.

HTC Desire 22 Pro je na tržištima Evrope dostupan u pretprodaji, sa cenom od 459 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.