Apps 24

23.06.2024.

15:20

Evo kako da koristite Google Maps kada nemate internet konekciju

Gubljenje internet konekcije može da vam zagorča putovanje, naročito ako se oslanjate na svoj telefon kako biste znali kuda da idete.

Izvor: B92

Evo kako da koristite Google Maps kada nemate internet konekciju
Thx4Stock team / Shutterstock.com

Podeli:

Bilo da se vozite metroom u nekom stranom gradu, ili prolazite kroz netaknutu prirodu, internet može da vas izdai. Međutim, nije sve izgubljeno. U ovakvim situacijama možete preuzeti Google Maps za oflajn upotrebu i tako dobiti prave smernice.

Istini za volju, nećete dobiti precizne podatke kada je reč o pešačkim, tranzitnim ili biciklističkim turama, ali ćete zato dobiti solidne oflajn smernice za vožnju.

Takođe, potrebno je da imate u vidu da će mapama koje ste preuzeli u jednom trenutku isteći "rok trajanja", pošto ih Google redovno ažurira kako bi bile što tačnije.

Ovako možete da preuzmete oflajn mape:

  • Pokrenite aplikaciju Google Maps na svom Android ili iPhone uređaju. Potrebno da budete ulogovani u svoj Google profil i da imate instaliranu najnoviju verziju aplikacije.
  • Odaberite mapu grada ili oblasti koju želite da preuzmete.
  • Pritisnite meni na dnu ekrana sa nazivom mesta koje ste pretraživali i pritisnite taster "Download". Ukoliko ne vidite ovu opciju, dodirnite tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana i potražite opciju za oflajn preuzimanje.
  • Google će vam zatim pokazati mapu i pitati vas da li želite da je preuzmete. Ponovo pritisnite "Download" kako biste potvrdili izbor.
  • Google Maps rešio veliki problem, da li je i vama smetao?
  • Google Maps vas je upozorio: Imate rok do 1. decembra
  • Google Maps dobija važno unapređenje

Nakon što ste preuzeli izabrane mape, one će vam postati dostupne i kada nemate internet konekciju, a možete bez problema da ih pregledate i istražujete kada to poželite. Dovoljno je samo da redovno ažurirate Google Maps, kako biste bili u toku sa izmenama koje Google implementira.

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: