Aktuelno 4

18.04.2024.

19:30

Google Maps dobija važno unapređenje

Google Maps je dobio još jedno unapređenje.

Izvor: B92

Google Maps dobija važno unapređenje
Diego Thomazini / Shutterstock.com

Podeli:

Ovaj put, najsrećniji će biti Android i Android Auto korisnici koji voze električne automobile, jer im nove funkcije aplikacije Maps daju bolju navigaciju do mesta za punjenje njihovih EV. što im dalje pomaže u planiranju putovanja.

Uz pomoć AI tehnologije, Google Maps će ponuditi preciznije instrukcije o tome kako pronaći punjače električnih vozila.

Google navodi da će algoritam prikupljati komentare korisnika, pa će se odatle saznati tačna lokacija punjača, što bi vozačima trebalo da pomogne, na primer, u garaži ili parkingu na više spratova.

Dok se vozite, Google Maps će uskoro da vam predlaže obližna mesta za punjenje automobila, u zavisnosti od priključka koji koristi vaše EV, kao i brzine punjača.

Google Maps takođe nudi plan dužih putovanja, a i tu će biti predlagana mesta za pujjenje EV, sa podacima o napunjenosti baterije, brzini punjača i dostupnosti, i to sve u realnom vremenu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

22 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: