Slab Wi-Fi signal u stanu ili kući? Pojačajte ga jednostavnim trikom

Ukoliko imate problema sa Wi-Fi signalom kod kuće, ovaj jednostavan potez će vam pomoći.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Proxima Studio
Foto: Shutterstock/Proxima Studio

Sve što vam treba imate kod kuće - zapravo, verovatno vam stoji u kuhinji, jer vam je dovoljna samo jedna aluminijumska folija, piše Reader's Digest. Mada ovaj trik verovatno zvuči kao još jedan u nizu onih koji ne rade, zapravo su ga isprobali profesori na univerzitetu u Dartmutu, i potvrdili su njegovu valjanost.

Prema njihovim rečima, korišćenje površina kao što su unutrašnjost limenke ili aluminijumska folija, u nekim prostorima može pojačati Wi-Fi signal, dok ga u drugim može oslabiti. Evo detaljnog objašnjenja kako da pojačate Wi-Fi signal uz pomoć folije:

Korak 1: Priprema materijala

Pronađite rolnu alu-folije i isecite komad koji je otprilike istih dimenzija kao vaš ruter. Ukoliko ruter ima spoljnu antenu, neka folija bude par centimetara viša. Ako ima unutrašnju antenu, nije važno koliko će folija biti visoka.

Korak 2: Savijte foliju

Foliju savijte u obliku slova "C", tako da sjajna strana bude okrenuta ka unutra. Možda ćete morati još malo da savijete gornji deo folije kako pokrio ceo ruter, ako ima spoljne antene.

Korak 3: Postavite foliju iza rutera

Postavite savijenu foliju iza rutera, tako da zakrivljeni deo bude okrenut ka ruteru i sobi u kojoj želite da pojačate signal.

Korak 4: Proverite brzinu interneta

Otvorite Google, i onda ukucajte "speed test", pa odaberite opciju da proverite brzinu svog interneta. Ovo je najbrži način da potvrdite da li trik radi. Srećno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.