Ovo najbolje objašnjava razliku između Džobsa i Kuka

Daisuke Vakabajaši, novinar lista Wall Street Journal, u svom novom članku pokušava da objasni kako je sve Tim Kuk promenio Apple.

Tehnopolis

Izvor: Businessinsider

Utorak, 08.07.2014.

15:40

Default images

Na samom početku članka, bivši zaposleni u Appleu dao je savršeno objašnjenje koje se tiče razlika između Stiva Džobsa i Stima Kuka: „Stiv je bio izvršni direktor u vreme rata, dok je Kuk direktor u mirnodopskim vremenima“.

Kada se Džobs vratio u Apple, kompanija je bila na ivici smrti, tako da je morao da bude agresivan vođa koji je uvek birao napad. Bio je gubitnik koji je morao kroz borbu da pozicionira Apple kao važnu tehnološku kompaniju.

Džobs je u tome uspeo i sada je Apple najvrednija kompanija na svetu.

Međutim, to takođe znači da je potrebno da se i drugačije ponašate. Više niste gubitnik, a stvari koje su se tada činile primerenim, sada izgledaju arogantno, pogotovo kada ste vođa.

Kuk je kompaniju učinio nešto nežnijom i blažom.

Još jedan od nekadašnjih zaposlenih u Appleu dao je dodatan uvid u celu situaciju: „Jedina stvar do koje je Stivu stalo bilo je stvaranje sjajnih proizvoda. Kompanija i zaposleni su bili tu samo kao sredstvo koje je koristio kako bi došao do svog cilja. Tim je znatno više zabrinut za sve što ima veze sa Appleom“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: