Aktuelno 2

25.04.2024.

12:01

Terminator? Ne, Termonator! Ovaj robopas baca plamen i može da se kupi u SAD VIDEO

Throwflame, kompanija sa sedištem u Ohaju, pokrenula je prodaju svog novog proizvoda - Thermonatora, zastrašujućeg robotskog psa sa bacačem plamena.

Izvor: Zimo

Terminator? Ne, Termonator! Ovaj robopas baca plamen i može da se kupi u SAD VIDEO
Profimedia

Podeli:

Ovaj proizvod može da se naruči putem interneta i košta 9.420 dolara, a uprkos pretećem izgledu, Thermonator je legalan u svim američkim državama osim Merilenda.

Thermonator, težak 17 kilograma, prikazan je na demo snimku kako prolazi kroz šume i baca plamen čak 10 metara. Suprotno očekivanjima, Throwflame promoviše svoju kreaciju za primene u rasponu od upravljanja šumskim požarima do poljoprivrednih zadataka, zabave, pa čak i uklanjanja leda.

Throwflame ponosno tvrdi da je najstariji proizvođač bacača plamena u SAD-u, predstavivši prvi komercijalno dostupan bacač plamena 2015. godine koji može da izbaci plamen do 15 metara.

Bacači plamena i dalje nisu regulisani na saveznom nivou, što znači da svako može da ih kupi bez provere biografije ili čekanja, ističu iz navedene kompanije.

Thermonator, nalik konvencionalnim četveronožnim robotima, primenjuje Throwflame tehnologiju bacača plamena na svojoj poleđini, opremljenu kamerama i senzorima za autonomnu navigaciju i pronalaženje ciljeva.

Iako daljinski upravljan, robot izaziva zabrinutost u javnosti, što navodi korisnike društvenih mreža da sumnjaju u njegovu zakonitost i potencijalne opasnosti.

Što se tiče propisa, američka savezna država Merilend jedina je zabranila bacače plamena, dok Kalifornija zahteva dozvole za vlasništvo istih. Merilend nameće stroge kazne, uključujući i onu od 250.000 dolara i do 25 godina zatvora za posedovanje ili korišćenje bacača plamena.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: