Pogledajte film iz 1896. godine u 4K rezoluciji i kolorizovan VIDEO

Nemi film "Ulazak voza u stanicu" braće Limijer stvoren je davne 1896. godine. Uz pomoć veštačke inteligencije, danas možemo da ga gledamo u boji i 4K rezoluciji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 05.02.2020.

12:12

Default images

Urbana legenda kaže da su, kada je film prvi put predstavljen publici, ljudi bili toliko iznenađeni da su neki vrištali i pokušali da se sklone sa puta nadolazećem vozu.

Danas, 124 godine kasnije, Denis Širjajev iskoristio je veštačku inteligenciju kako bi poboljšao originalni film i transformisao ga u impresivni 4K 60fps snimak.

Kombinacija programa DAIN i Gigapixel AI korišćena je za analizu originalnih snimaka i pronalazak detalja i struktura kojima bi trebalo da se kompletira slika.

Ova tehnologija pomaže da se izoštre i poboljšaju originalni snimci, kao i da se dodaju nedostajući pikseli, piše Mashable.

Impresivno.

Pogledajte 4K snimak u video-prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: