Microsoft zadržava Lumia brend, ime Nokia pod znakom pitanja

Microsoft je registrovao Lumia brand za narednih deset godina i držaće ga u životu nakon što završi preuzimanje Nokije.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Sreda, 26.02.2014.

13:03

Default images

Microsoft će zadržati Lumia brend kada preuzme Nokijin mobilni posao, ali je kompanija znatno manje otvorena u vezi sa tim da li će Nokia ime preživeti tranziciju.

Greg Saliven, direktor Windows Phonea, je za sajt Cnet potvrdio da će Lumia brend nastaviti da postoji pod Microsoftom ali je odbio da potvrdi da li će kompanija zadržati i Nokia ime koje bi moglo da nastavi da postoji samo kao mrežni dela kompanije koji je ostao nakon preuzimanja mobilne divizije finske kompanije.

Akvizicija Nokie bi trebalo da bude završena u prva tri meseca 2014. godine i čini se da ćemo do tada morati da sačekamo kako bi saznali da li će se ovaj poznati logo naći smartfonima.

Brojne spekulacije tvrde da bi uskoro mogli da vidimo kraj legendarne dinastije Nokia telefona koja će biti zamenjena Microsoft Lumia brendom ili Windows Phoneom.

„Kada se nalazite u trci i na trećem mestu i želite da prestignete automobile ispred vas, onda morate da vozite brže. Ukoliko nastavimo da ubrzavamo, vremenom ćemo ih sve prestići“, izjavio je Saliven.

Saliven je takođe naglasio da kupovina Nokije ne ugrožava ostale proizvođače pošto će im Microsoft uskoro dozvoliti veću fleksibilnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: