Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 27.01.2022.

23:50

Nordijska skijašica doživela saobraćajnu nesreću i propušta ZOI

Brazilska nordijkska skijašica Bruna Moura (27) ostala je bez premijernog nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Nordijska skijašica doživela saobraćajnu nesreću i propušta ZOI
EPA/PETER KLAUNZER

Ona je doživela saobraćajnu nesreću na putu prema aerodromu u Minhenu, preneo je portal "GloboEsporte".

Moura je nakon takmičenja u Italiji, putovala automobilom u Minhen, a do nesreće je došlo kada je njen vozač prilikom preticanja udario u kamion, prenela je HINA.

Vozač je poginuo u sudaru, a brazilska sportistkinja je zadobila nekoliko povreda, uključujući prelome stopala, ruku, ramena i rebara. Helikopterom je prebačena u bolnicu u italijanskom Bolzanu.

"Sedela sam na zadnjem sedištu vezana pojasom, doktori su rekli da me je to spasilo", rekla je Moura.

Brazilka je sportsku karijeru započela u brdskom biciklizmu osvojivši dva naslova državne prvakinje. Nakon teške povrede okrenula se skijaškom trčanju.

U Pekingu je trebalo da nastupi na svojim prvim zimskim olimpijskim igrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve