Beogradski hokejaši pomažu deci

Hokejaški klub Beograd, uz podršku Saveza hokeja na ledu Srbije, organizovaće humantarnu akciju "Teddy Bear Toš" na otvaranju debitantske sezone u MOL ligi

Izvor: B92
Podeli

Na meču protiv rumunske Čikserede prikupljaće se pomoći za decu iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

Novoosnovani hokejaški klub pokrenuo je akciju kojom će svaki posetilac koji donese plišanu igračku na utakmicu sa Čikseredom moći besplatno da posmatra premijerni meč Beograda u regionalnom takmičenju, dok će posetioci koji budu kupovali ulaznice, uz njih dobiti igračku koju će ubaciti na led prilikom postizanja prvog gola hokejaša Beograda.

Ukoliko do gola ne dodje tokom prve trećine, igračke će biti bačene po njenom završetku. Sve igračke prikupljene tom prilikom biće prosledjene Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

HK Beograd želi da makar malo uveseli mališane iz Zvečanske, koji će imati priliku da tokom cele sezone prate utakmice Beograda jer će im biti obezbedjeno 50 ulaznica za svaki meč.

"Naša ustanova podržava sve aktivnosti humanitarnog tipa, pogotovo što je sport bitan aspekt za domsku populaciju. Naša želja jeste da se što više momaka i devojaka uključi u neku sportsku aktivnost u skladu sa njihovim mogućnostima. Priča Doma u Zvečanskoj jeste da sportisti intezivno podržavaju decu bez roditeljskog staranja, tako da nas akcija HK Beograda ne iznenadjuje, interesantno je da se deca motivišu za bavljenje sportom i da prate naše uspešne sportiste kroz podršku koju im pružaju", rekao je Zoran Milačić, direktor Centra.

Predsednik HK Beograda Marko Kovačević izrazio je veliko zadovoljstvo što klub na ovakav način otvara sezonu.

"Ova akcija odslikava jedan od ključnih ciljeva koji smo imali na umu kada smo osnovali klub. HK Beograd je već najavio da će koristiti svaku priliku da pomogne onima kojima je to najpotrebnije, a nama kao ljudima i kao sportistima je najprirodnije da prvo pomognemo deci. Nadamo se da će ovaj mali gest razveseliti bar neke od njih, a svi mališani moraju da znaju da će uvek imati drugare u redovima HK Beograda. Ovim putem želim da pozovem sve ljubitelje hokeja i one koji bi to da postanu, da ponesu plišanu igračku sa sobom 9. septembra i uz besplatan ulaz razvesle mališane iz Zvečanske", rekao je Kovačević.

Savez hokeja na ledu Srbije podržao je akciju i pozvao sve njegove klubove članove da isprate ovaj lep i human čin, sa željom da se u ledenoj dvorani Pionir 9. septembra od 17.30 sati ponovo zabeleži lepa slika koja će obići region i svet, poput one sa Svetskog prvenstva za seniore 2014. godine kada je u meču reprezentacije Srbije protiv Belgije prikupljeno nekoliko stotina igračaka za decu Zvečanske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.