Nova vest
Tenis

Subota, 09.07.2022.

14:00

Novak "demantovao" Kirjosa

Srpski teniser Novak Đoković je govorio o odnosu sa Nikom Kirjosom i otkrio zanimljiv detalj iz njihovog dopisivanja.

Izvor: LN

Autor: LN

Novak
Foto: Profimedia

Đoković je u polufinalu Vimbldona savladao Britanca Kemrona Norija i zakazao veliko finale sa Kirjosom.

Kirjos je na konferenciji održanoj pred veliko finale rekao da između njega i Novaka sada vlada "bratska romansa" (bromance), kao i da se ponekad dopisuju putem Instagrama.

Usput je otkrio i da mu je aktuelni šampion na početku druge nedelje poslao poruku rekavši "da se nada da će ga videti u nedelju (u finalu)", iako je do istog bio još dugačak put.

Australijanac se, međutim, nije dobro setio kako je tačno glasila Novakova poruka, pošto je reč "nada" bila višak.

"Ne ne, rekao sam mu vidimo se u nedelju u finalu", pojasnio nam je Đoković šta se tačno desilo, istaknuvši da se nije nadao da će Kirjos doći do poslednjeg dana turnira, već da ga je u istom čekao.

Pročitajte još (Ne)prijateljski Britanci i Đokovićevo "dokle više"

I to iako je znao da je sa Kirjosove strane žreba i dalje bio tada izuzetno raspoloženi Rafael Nadal...

"Rekao sam mu to posle trećeg kola kada je dobio Cicipasa, gledao sam taj meč i mislio sam on će doći do kraja", dodao je srpski teniser.

Đoković i Kirjos su igrali dva puta u karijeri, oba 2017. godine u Indijan Velsu i Akapulku, i u oba je bio bolji Australijanac – i to sa po 2-0 u setovima.

"Donekle je neugodnije skautirati takvog igrača. Igrali smo pre pet godina. Oba susreta sam izgubio i tada smo igrali nedelju za nedeljom, tada nisam baš igrao tenis života. Od četiri seta tri su otišla u taj-brejk. On je jako nezgodan igrač za svakog, talentovan je, ima puno snage u servisu i forhendu, bekhend ima ravan i ne greši puno, dobro se kreće, pogotovo na travi za svoju visinu. Ima taj stav i nonšalantan i samouveren, veruje u pobedu protiv bilo koga, svoje najveće pobede je beležio protiv nas iz vrha", skautira dvadesetostruki Grend slem šampion i podvlači:

"On je takav igrač, svoj je autentičan i bira da igra ono što želi. Kada ga posmataram kao ljubitelj tenisa, da se izdvojim iz uloge njegovog rivala, drago mi je što ostvaruje svoj potencijal. Skoro deset godina nije uspevao da dopre do završnih faza, iako svi znamo za šta je sposoban i koliko može. Radujem se velikom izazovu i biće najveći do sada na turniru".

Veliko finale Vimbldona u muškom singlu na programu je u nedelju, a u međuvremenu će finale kod dama igrati Elena Ribakina i Ons Žabur u subotu od 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve